Idén ősszel a Várkert Bazár programsorozatának legnépszerűbb előadásait már az otthonunk kényelméből is élvezhetjük a Várkert Stream szolgáltatásnak köszönhetően. Az első online is elérhető programot, az ENEMVÉ (Nagy Magyar Versek) sorozat idei évadának első részét ma este láthatja a közönség.

2020-ban a Várkert Bazár sokszínű, kulturális programjai is alkalmazkodnak a vírushelyzethez. A vadonatúj Várkert Stream szolgáltatás célja, hogy a nézők minél biztonságosabb körülmények között élvezhessék az előadásokat.

„A Várkert Bazárnál mindig büszkék voltunk a törzsközönségünkkel kialakított különleges kapcsolatra. A Várkert Stream szolgáltatásának elindításával az a célunk, hogy ezzel is biztonságosabbá tegyük a közönségünk számára programjainkat, hiszen így élőben, de otthonuk kényelmében élvezhetik előadásainkat. Mindemellett természetesen várjuk nézőinket a Várkert Bazárban is, ahol a szokásos módon tekinthetik meg programjainkat.” – emelte ki Sikota Krisztina, a Várkapitányság NZrt. turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese.

Az első Várkert Stream által közvetített előadás a közönség körében nagy népszerűségnek örvendő ENEMVÉ programsorozat harmadik évadának első estje lesz, amelyet a mai napon lehet megtekinteni. A produkcióban közreműködik Petrik Andrea, Tompos Kátya és Vecsei H. Miklós színművészek, valamint Járai Márk zenész.

Az ősz során további közvetítések is várhatóak: október 28-án a kétszeres Kossuth-díjas Gryllus Dániel 70. születésnapi koncertjét, november 10-én a népszerű Aposztróf Est programját, november 24-én pedig az ENEMVÉ újabb előadását közvetítik majd online. Azonban a stream szolgáltatás mellett a programokat természetesen élőben, a Várkert Bazárban is élvezhetik a látogatók. Fellépnek majd Antonia Vai svéd-magyar dalszerző-énekesnő és zenekara és a Grecsó fivérek is.

Kiemelt kép: ENEMVÉ plakát (Fotó: Várkert Bazár)