F. Scott Fitzgerald világhírű regényének címét hallva legtöbbünknek Buz Luhrmann monumentális hollywoodi szuperprodukciója jut eszébe Leonardo DiCaprioval és Carey Mulligannel a főszerepben. Hasonlóan nagyszabású előadás született a Vígszínház nagyszínpadán is a műből, melynek átiratát Kovács Adrián (zene), Vecsei H. Miklós (szövegkönyv és dalszövegek) és ifj. Vidnyánszky Attila (dalszövegek) közösen jegyzi. A Vígszínház idei évadának kétségkívül legmarkánsabb bemutatójának főbb szerepeiben Wunderlich József (Jay Gatsby), Waskovics Andrea (Daisy Buchanan), Ember Márk (Tom Buchanan), Szilágyi Csenge (Jordan Baker) és Ertl Zsombor (Nick Carraway) lép színpadra.

„Éreztük, hogy ez egy nagyobb lélegzetvételű dolog kell, hogy legyen, és amikor jött a lehetőség a Vígben, akkor tudtuk, hogy van egy csapat, van egy Gatsbynk, ki lehet osztani a történetet, akkor azt mondtam, hogy ebbe bele kellene vágni.” – meséli a werkfilmben ifj. Vidnyánszky Attila, aki rendezőként is jegyzi az előadást. A videóban több alkotótársa is megszólal, akik mind arról számolnak be, hogy a különleges próbafolyamat során végig azt érezték, hogy valami egészen újszerű, talán mondhatjuk úgy is, műfajteremtő munkában vesznek részt.

Az Így készült A nagy Gatsby a Vígben ma este 19 órakor debütál a teátrum Facebook oldalán, utána pedig 20 órától egy teljes napon át a Deszkavízió Facebook oldalán lesz elérhető. Ne hagyjátok ki a lehetőséget, hogy izgalmas kulisszatitkokat tudhassatok meg Budapest egyetlen színházi zenés partyjáról!

Kiemelt kép: Hegedás D. Géza és Wunderlich József A nagy Gatsbyben (fotó: Zsigmond László)