A Nemzeti Színház az elmúlt években a gyermekeknek kedveskedett elsősorban az adventi időszakban: kölyöknapok formájában invitálták a családokat a színházhoz és a karácsonyi időszakhoz kapcsolódó programokra. Az idei évben a járványhelyzet miatt erre most nem volt lehetőség, így a társulat egy különleges online műsor, az Adventi Asztal keretében szólítja meg a közönséget, melynek harmadik adása ma 17 órától lesz elérhető a teátrum Facebook oldalán.

Berecz András, Kossuth-díjas énekes és mesemondó Luca napján arról elmélkedik vendégeivel, hogy számukra mi okoz igazán örömet: Nagy Mari a Csongor és Tünde című előadásban játszott karaktere, Mirigy titkát meséli el, Barta Ágnes saját versével érkezik, Földes László Hobo és Trill Zsolt pedig egy a karácsonyhoz kapcsolód premierajándékát teszi le az asztalra. Tóth Auguszta egy sokéves családi ereklye fontosságáról mesél, Horváth Lajos Ottó egy személyes történetet oszt meg a nézőkkel, míg Katona Kinga egy különleges zenedobozzal érkezik az Adventi Asztalhoz, amelynek mai adása férje, Berettyán Nándor költeményével zárul.

A társulat tagjai végül ma is együtt gyújtják meg az adventi koszorú gyertyáit, advent harmadik vasárnapján az „öröm” lángja gyullad majd fel.