Az augusztus 9-én kezdődő Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál Kritikusok Hetének programjában debütál Szabó Réka A létezés eufóriája című dokumentumfilmje Fahidi Évával és Cuhorka Emesével a főszerepben.

A Tünet Együttes Sóvirág című előadása 2015-ben került bemutatásra Szabó Réka rendezésében, a Vígszínház Házi Színpadán. Fahidi Éva 20 évesen egyedül jött haza Auschwitz-Birkenauból, ahol 49 családtagját ölték meg, köztük anyját, apját és kishúgát. 90 évesen felkérést kapott, hogy életében először lépjen színpadra, és szerepeljen egy róla szóló táncszínházi előadásban. Színházi partnere a fiatal táncosnő, Cuhorka Emese. Az előadás azóta is repertoáron van, de játszották Bécsben, Szabadkán és Berlinben is. Szabó Réka dokumentumfilmje az előadás próbafolyamatát követi végig.

A Médiatanács Mecenatúra Program, Az Élet Menete Alapítvány és a National Fund of the Republic of Austria for Victims of National Socialism és rengeteg magánszemély támogatásával készült A létezés eufóriája című film operatőre Kovács Claudia és Lovasi Zoltán, zeneszerzője Barna Balázs, vágója Sylvie Gadmer és Sass Péter. A Tünet Együttes és a László Sára-Gerő Marcell vezette Campfilm koprodukciójában készült film szeptembertől a hazai mozikban is látható lesz

Kiemelt kép: Cuhorka Emese és Fahidi Éva (Fotó: Tünet Együttes)