Október 4-én a Müpa ad otthont a Jók között… – Bereményi Géza és Grecsó Krisztián Libri-díjas írók estje című irodalmi eseménynek.

A Libri irodalmi díjat – amely mára az egyik legrangosabb, legnagyobb presztízsű irodalmi elismeréssé nőtte ki magát – 2016-ban alapította a Libri Könyvkereskedelmi Kft. A díj az előző év legjobb szép- és tényirodalmi könyveit jutalmazza, célja, hogy felhívja a figyelmet a kortárs magyar irodalom kiemelkedő műveire. A Libri irodalmi díj- és közönségdíj eddigi nyertesei közt olyan kiváló szerzők könyveit találjuk, mint Rakovszky Zsuzsa, Jászberényi Sándor, Tompa Andrea, Bartis Attila, Kepes András vagy éppen Bödőcs Tibor. 2019-ben Szvoren Edina Verseim című novelláskötete volt a legjobb a szakmai zsűri szerint, míg a közönségdíjat Krusovszky Dénes Akik már nem leszünk sosem című regénye nyerte el. 2020-ban pedig Grecsó Krisztián Vera, illetve Láng Zsolt Bolyai című regényei lettek a legjobbak.

A Müpa októberi ünnepi műsora a két idei, 2021-es díjazottat, Bereményi Gézát (Magyar Copperfield) és Grecsó Krisztiánt (Magamról többet) köszönti a Fesztivál Színház színpadán. A nyertes műveikből maguk a szerzők olvasnak fel, beszélgetnek azok keletkezési körülményeiről, beavatva a közönséget műhelytitkaikba is. Az esten közreműködik Für Anikó és Vecsei H. Miklós színművészek, a zenei aláfestésről Balogh Kálmán (cimbalom) gondoskodik. A műsor rendezője Balog József, a moderátor Balogh Kálmán lesz. Aki hallani szeretné a jók között a legjobbakat, semmiképp se hagyja ki ezt a kivételesen ritka alkalmat!

Kiemelt kép: Grecsó Krisztián (fotó: Bulla Bea)