Több mint 180 millió forint gyűlt össze a közmédia idén tizenegyéves Jónak lenni jó! karitatív akciójában. A gyűjtés kedvezményezettje ezúttal a vak és gyengénlátó emberek önálló életvitelét és esélyegyenlőségét segítő Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) volt. Az adományvonalra érkező támogatások mellett ismert emberek, szervezetek által felajánlott különleges relikviák eladásával, árverezésével is támogatták a kampányt.

A Győri Nemzeti Színház az Oliver! című produkció utolsó előadására szóló két VIP-páholyt, valamint a színház épületében zajló exkluzív kulisszajárást ajánlott fel, míg a Magyar Batthyány Alapítvány pénzügyi támogatással segíti a MVGYOSZ munkáját. Az Aranybulla című televíziós sorozatot december 25. és 30. között vetíti a Duna Televízió, a produkció a filmben szereplő, két megszentelt oroszlános zászlóval és egy különleges ólomkatonával segítette a kampányt. A Béres Alapítvány idén is beszállt a jótékonysági akcióba, Béres József, a Béres Csepp feltalálójának kutatási naplójából való saját kezű jegyzetének felajánlásával. Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós nevében a Farkas Bertalan Oktatási és Módszertani Központ a Szojuz 36 űrhajó indítókulcsának sorszámozott, eredeti hiteles másolatával és az űrhajós által aláírt és hitelesített okirattal csatlakozott a kezdeményezéshez. Andrea Bocelli világhírű olasz tenorista a jótékonysági akciónak küldött levélben köszöntötte a nézőket, arra emlékeztetve őket, hogy soha ne felejtsük el gyermekkorunk tisztalelkűségét, és ezt ne csak karácsony ünnepén idézzük fel, hanem a hétköznapokon is. Az operaénekes személyes ajándéka két, kereskedelmi forgalomban nem kapható könyvalbum a világhírű tenor saját kezű dedikálásával.

Az MVGYOSZ tevékenységét bárki segítheti továbbra is, 500 forinttal a 13600-as telefonszám hívásával és a 96-os azonosító megadásával vagy SMS-ben a 96-os szám elküldésével a 13600-as telefonszámra. Az adományok minden esetben a kedvezményezett szervezet számlaszámán jelennek meg, a közmédia pedig követi az adományok útját, hogy hitelesen közvetítsen az akció által elért eredményről.

Kiemelt kép: Szalai Ádám válogatott labdarúgó jószolgálati nagykövetként az adománygyűjtésen (Illyés Tibor/MTI)