1962. október 5-én mutatták be az első James Bond filmet, a Dr No-t Sean Connery-vel a főszerepben. Az eltelt hat évtizedben mintegy 25 James Bond film készült, Connery mellett olyan színészek alakították a 007-es ügynököt, mint George Lazenby, Roger Moore, Pierce Brosnan, Daniel Craig, és természetesen a filmek főcímdalai is szinte mind világslágerek lettek. December 7-én a Papp László Budapest Sportarénában a Budapesti Operettszínház szólistái, Füredi Nikolett, Janza Kata, Nádasi Veronika, Polyák Lilla, Dolhai Attila és Homonnay Zsolt a legnagyobb Bond filmslágerekkel idézik meg a világ leghíresebb titkosügynökének rejtélyes világát. A The Best of Bond Symphonic koncertshow a Csimborasszó Production és a teátrum közös eseménye a Danubia Zenekar közreműködésével.

 „A Budapesti Operettszínház művészeti tevékenységét a minőségi szórakoztatás jegyében a komplexitás, a diverzitás jellemzi. A műfaji sokszínűség égisze alatt mindig egy-egy kicsit feszegetjük a kereteket. A nagyoperettekkel, daljátékokkal párhuzamosan nagy musicaleket, Broadway-sikereket játszunk rendszeresen magas minőségben. Helye van a palettánkon az ifjúsági-és gyerek előadásoknak, a családi musicaleknek, de játszunk mono-operát és revüt, egész estés nagy balettet és modern táncjátékot. Színházfilm kategóriában is sikerült minőségit alkotnia színházunknak. Most egy újabb műfaji kirándulást teszünk: a filmzene világába invitáljuk kedves közönségünket” – mondta el az esemény sajtótájékoztatóján Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója.

Nádasi Veronika (Fotó: Art&Lens)

A nagyszabású koncertnek Homonnay Zsolt nemcsak szólistája, hanem rendezője is lesz, aki korábban nagy sikerrel állított színpadra operettgálát, jövőre pedig a Mária főhadnagyot álmodja színre. „A The Best of James Bond Symphonic produkcióban keveredik majd a legmodernebb technika, a filmes látványvilág és a monumentális szimfonikus hangzás. A James Bond főcímdalok mögött, melyek tulajdonképpen hatvan év zenei ízlésének a csúcsdalai és több, mint fél évszázad lenyomatát képezi, majd a filmek helyszínei elevenednek meg, így egy igazi utazásban lehet része a nézőknek térben és időben egyaránt” – árulta el a színész, akinek gondolatait Ács Péter Ferenc, a Danubia Zenekar ügyvezetője az alábbiakkal egészítette ki: „A Bond főcímdalok mindig az adott kor emblematikus előadóival, az adott korra jellemző hangszerelésben szólaltak meg. Nagyon komoly szakmai kihívás, hogy ezt a hat évtizednyi zenei anyagot 2022-es köntösbe öltöztessük, de a Danubia Zenekar pont erről híres, hogy akár számról-számra átalakulva mindig más világba röpíti el hallgatóit.”

A nagyszabású koncerten Tassonyi Zsolt, az Operettszínház fiatal karmestere vezényel, a műsorvezető pedig Kautzky Armand színművész lesz, akit a hazai nézők James Bond magyar hangjaként is ismerhetnek.

Kiemelt kép: A The Best of Bond Symphonic szereplő- és alkotógárdája (Fotó: Art&Lens)