Habár a Spirit Színház – mint minden más teátrum – jelenleg a kihirdetett veszélyhelyzet miatt zárva tart, a társulat újabb állandó taggal bővült: Léner Andrást főrendezőként szerződtette Perjés János alapító-igazgató.

„Természetesen mind egzisztenciálisan, mind társulatilag nagyon nehezen viseljük a kényszerű bezárást. Társulati tagjaink, akik a Lélekharang és a Képeslapok a szakadékból című darabot próbálták éppen, ugyanolyan felelősen és fegyelmezetten viselik a teljes leállást, mint a (félig) vendég Herczegh Péter, aki Camus A bukás című művéből készített monodrámát és adja elő, amint a helyzet ismét megengedi.” – nyilatkozta Perjés János. –  „Nagyon nagy a nyomás rajtunk, hiszen nem rendelkezünk a biztonságot jelentő állami forrással, de mint mindig, most is kizárólag előre megyünk. Így került sor – természetesen nem hirtelen, de ebben a furcsa időzítésben – arra, hogy megállapodjunk Andrással, hogy töltse be a főrendezői pozíciót. Úgy gondolom, hogy a rengeteg negatív hír és a nagyon szokatlan elzártság alatt is fontos megőriznem színészeimben a hitet, hogy van tovább.”

Léner András neve nem ismeretlen a teátrum látogatói számára: ősszel a Kitaszított, valamint az Asszony a fronton, decemberben a Soha nem szerettelek című darabot láthatta a közönség a rendezésében. Jelenleg éppen Páskándi Géza Lélekharang című drámájának próbái zajlottak (ennek kapcsán a rendezővel korábban beszélgettünk), jövőre pedig két produkciót állít majd színpadra: Zelei Miklós Koaláját, valamint Shakespeare Hamlet című drámáját.

Kiemelt kép: Léner András (Fotó: Kurucz Árpád)