Június 28-án, kedden bejelentette lemondását a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház igazgatója, Bocsárdi László, aki eredetileg jövő év októberéig vezette volna a teátrumot. Az igazgató közölte, hogy megszakítja menedzseri szerződését, és felkérte Pál-Ferenczi Gyöngyi színművészt, hogy átmenetileg vállalja el a teátrum igazgatását, ő pedig aligazgatóként segíti a munkáját.

A Jászai Mari-díjas Bocsárdi László 2006 óta igazgatta a sepsiszentgyörgyi színházat, előtte 11 évig az intézmény művészeti vezetője volt. 2020-ban már bejelentette, hogy 2023-tól nem folytatja az igazgatást, mert úgy érzi, frissíteni kell a színház szemléletmódján. Ugyanakkor azt is fontosnak tartja, hogy az eddigi munkából fakadó értékek se vesszenek kárba, és azt szeretné, ha olyan emberek kerülnének a színház élére, akiknek van víziójuk, könnyen tudnak kapcsolódni a kor kihívásaihoz. Az új ideiglenes igazgatóról elmondta: nem megosztó személyiség, a kollégái komolyan veszik, és imádja a színházat, valamint elárulta azt is, hogy Pálffy Tibor neve is felmerült ideiglenes igazgatóként, de a színész nem vállalta a megbízatást. 

Antal Árpád, a színházat fenntartó polgármesteri hivatal vezetője elmondta, hogy Pál-Ferenczi Gyöngyi egy évig ideiglenes megbízottként vezeti a teátrumot, majd meghirdetik az állást, és nyílt versenyen bárki megpályázhatja az igazgatói tisztséget.

Kiemelt kép: Bocsárdi László (Fotó: Beliczay László/Kultúra)