Február 26-án, vasárnap 23 óra 30 perces kezdettel közvetíti az M5 csatorna a Budapesti Operettszínház Szép álom szállj a szívemre című, Lehár Ferenc emlékére rendezett gálaműsorát.

A Budapesti Operettszínház gálaműsorral emlékezett Lehár Ferencre, aki korának egyik legközkedveltebb zeneszerzője volt. Művészete olyan nagy sikerű művekben mutatkozik meg, mint a Víg özvegy, a Luxemburg grófja vagy épp a Cigányszerelem. A gálaműsoron felcsendültek Lehár legnépszerűbb alkotásai, amely műveket kiváló előadók tolmácsolásában hallhatta a közönség. Bojtos Luca, Dolhai Attila, Fischl Mónika, Kerényi Miklós Máté, Kiss Diána, Laki Péter, Lukács Anita, Ninh Duc Hoang Long, Szendy Szilvi és Vadász Zsolt varázslatos énekszóval és előadókészséggel – és persze az ünnepelt által komponált fergeteges zenei részletekkel – szórakoztatták a hallgatóságot.

A Ionel Pantea által színpadra álmodott gálaműsort az MTVA rögzítette, ennek köszönhetően az is láthatja a nagyszabású estet, aki nem tudott jelen lenni azon. A produkcióban közreműködött a Budapesti Operettszínház Énekkara és Balettkara, a Budapesti Operettszínház Zenekarát Pfeiffer Gyula vezényelte.

Kiemelt kép: Laki Péter, Dolhai Attila, Homonnay Zsolt, a Budapesti Operettszínház Énekkara és Balettkara (Fotó: Mahunka Balázs)