Július 17-én, szombaton, 21 órai kezdettel lesz látható az M5 műsorán Lehár Ferenc nagy sikerű háromfelvonásos operettje, A víg özvegy. A Budapesti Operettszínház előadását Szabó Máté állította színpadra, míg a tévéfelvétel rendezője Petrovics Eszter volt. 

„Szerte a világon, operett- és operaszínpadokon egyaránt játsszák; nincs olyan este a Földön, hogy valahol ne lenne műsoron… „ – így szól a közlemény a francia vígjáték alapján íródott és eredetileg 1905-ben, Bécsben bemutatott librettóról, amely egy gazdag özvegy, Glavari Hanna és egy lump szívtipró, Danilovics Daniló gróf fordulatos szerelmi történetéről regél a szerelmesek városának becézett Párizsban játszódva. Olyan mese ez, ami két szép, büszke, hiú és érzelmes ember magára és egymásra találását mutatja be, miközben a háttérből a politika és az anyagiasság világa befolyásolja az eseményeket.

A két főszereplőt Fischl Mónika (Hanna) és Homonnay Zsolt (Daniló) kelti életre, mellettük feltűnik a színen többek között Földes Tamás (Zéta Mirkó báró), Lukács Anita (Valencienne), Vadász Zsolt (Camille de Rosillon), Laki Péter (Nyegus), Csere László (Sebastian Cascade), Magócs Ottó (Raoul Saint Brioche), Faragó András (Kromov) és Oszvald Marika (Olga). 

Kiemelt kép: Homonnay Zsolt és Fischl Mónika A víg özvegy egyik jelenetében (Fotó: Gordon Eszter)