Június 22-én Ezer Gólem néven tart adománynapot a Gólem Színház, amelyen színházbejárás, minikoncert, játékos kvíz, jeruzsálemi kalács, kóser limonádé is várja az érdeklődőket és adományozni vágyókat.

A Gólem Színház Magyarország egyetlen zsidó színháza, az Ezer Gólem pedig az általuk meghirdetett nyilvános támogatói klub. Ennek során bármelyik néző a társulat tagjává válhat, ehhez pedig nem kell mást tenni, mint egy éven át havi ezer forinttal támogatni a színház munkáját. És hogy miért pont ezer? Mert a héber ezer szó jelentése: „segítség”. „Segíts Te is színházunknak, hogy ne csak túléljünk, hanem éljünk is; mert nemcsak a testünknek van szüksége táplálékra, hanem a lelkünknek is. A kultúra, a művészet ugyanúgy elengedhetetlen része a mindennapjainknak, mint „a kenyér és a cirkusz” – áll a színház közleményében.

Az adományozók részt vehetnek a klubeseményeken, hiszen – mint írják – „aki kicsit kipróbálja, milyen zsidónak lenni, megérdemel bizonyos előjogokat”. Az adománynapot június 22-én, 12 és 19 óra között tartják a Gólem Színházban.