Nyílt napot tart a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem november 3-án. Tárlatvezetésekkel, campustúrákkal, szakbemutató beszélgetésekkel és nyitott műhelyekkel várják a leendő egyetemistákat. Az egésznapos programon megtudhatjuk milyen a MOME hallgatójának lenni, milyen az élet például az animáció, formatervezés, fotográfia vagy divat- és textiltervezés szakokon.

A MOME oktatóinak és hallgatóinak előadásain keresztül kaphatunk képet az egyetem tevékenységeiről, de egyéni konzultációkra, sőt portfólióbemutatásra is lehetőséget kapnak majd a felvételizők. Felvételi tájékoztatóval indul a nap, majd az egyes szakok programjaira kerül sor. Bemutatkoznak a különböző hallgatói szervezetek is, többek között az egyetemen elérhető ösztöndíj- és sportlehetőségekről, rekreációs programokról és a hallgatók számára biztosított mentálhigiénés támogatás különböző formáiról is tájékoztatást nyújtó Student Hub is.

A nyílt napon nem csupán a különböző alapképzések terén kaphatunk eligazítást, hanem az angol- és magyarnyelvű mesterképzésekről is. Emellett lesz filmvetítés skicc workshop, de az egyetem alumni közösségének tagjai is beszámolnak majd egyetemi élményeikről és arról, hogy miképpen hasznosítják MOME-s diplomájukat a munkaerőpiacon.

Egész nap megtekinthető lesz az egyetem friss Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíjas hallgatóinak Design Curves: Vectors for the future című kiállítása, 14 órától tárlatvezetésen is részt vehetünk, a bemutatkozó szakok mellett pedig a MOME Campust is megismerhetjük vezetett séták keretében.

Kiemelt kép: A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) épülete (Fotó: Lakos Máté)