November 11-én 19, valamint 22 órai kezdettel újra látható lesz a Hungary Live PopUp Studio előadása, a George Orwell 1984 című regénye nyomán született XX84.

Az előadás azt próbálja meg bemutatni, hogy az ember mennyire máshogy kezd el viselkedni egyből, amint tudomására jut, hogy megfigyelik. A színész is: ösztönösen azt az énjét mutatja, akit szerinte a megfigyelő látni szeretne. Vajon, hogy él le valaki egy életet, ha úgy érzi, folyamatosan megfigyelik? Hova menekül a valódi én a maszk mögött? Nincsen szabad terület, ahol élhetünk, kivéve az a pár köbcenti az agyunkban. Vajon tényleg létezik a legendás Ellenzék? Lehetséges az ellenállás, vagy az Ellenzéket is a Párt pénzeli? Honnan tudhatom, hogy a Párt tényleg hazudik, és nem én vagyok az őrült? Minden sokkal könnyebb lenne, ha én is feloldódnék a Nagy Testvérben és elfogadnám az ő igazságát. Vagy ezeket a gondolatokat is elültette bennem valaki? Többek között ezekre a kérdésekre is keresi a választ az XX84.

A Hungary Live PopUp Studio produkciójában Sipos László Márk és Berényi Nóra Blanka játékát élvezhetjük, a szövegkönyvet Sipos László jegyzi, a dramaturg Zrinyifalvi Eszter Anna. A november 11-i előadások ingyenesen megtekinthetőek regisztrációt követően. (Minden résztvevőnek külön-külön kell regisztrálnia.) A bemutató helyszíne: 1111 Budapest, Kende u. 3.

Kiemelt kép: Jelenet az XX84 című előadásból (Fotó: Hungary Live PopUp Studio)