Augusztus 16-án debütál a Lóvasút és a Füge Produkció közös projektje, A Négyszögletű Kerek Erdő Küldetés, amely során Lázár Ervin meséje ténylegesen az erdőben kel életre.

Az egész estés családi programnak a Lóvasút és a mögötte elterülő kiserdő ad helyet. Az előadás egy fél órás interaktív kalandjátékkal veszi kezdetét, amelyben a gyerekek lehetnek Maminti, a kicsi zöld tündér. A küldetés célja, hogy megszerezzék a világ megmentéséhez szükséges varázsigét. A játék során ki kell szabadítani a főszereplőt, majd egy rövid túra keretében elkalauzolják a nézőket az előadás helyszínére, ahol megismerhetik a Kerek Erdő lakóinak történetét, és ha lement a nap, a varázsigét is meglelik.

A különleges előadásban Borsi-Balogh Máté, Domokos Zsolt, Feczesin Kristóf, Hartai Petra, Herman Flóra, Prohászka Fanni és Kókai Tünde működik közre, utóbbi a produkció rendezője is, a zenét Kákonyi Árpád szerezte. A témafelvetésekre, a játékok nehézségi fokára és a sötétedésre való tekintettel a részvételi alsó korhatár a 9 év, a program hossza nagyjából 3 óra. A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósul meg.

Kiemelt kép: Kókai Tünde (Fotó: Dave Hooker)