Április 9-étől szeptember 18-áig várja az érdeklődőket a Fővárosi Nagycirkusz Rain című előadása. Két műsorszám is megtekinthető lesz a porondon, a vízi cirkusz show az egész családnak kikapcsolódást kínál, míg a péntek és szombat este a felnőtteknek kedveznek majd egy exkluzív műsorral.

A történet a világunk pejoratív oldalát hivatott bemutatni, háborúkat, ellentéteket, vitákat, haragot és gyűlöletet láthatunk majd a színpadon. Az Úristen az angyalok beavatkozásával esőt küld a Földre, mely megszünteti a szörnyűségeket kristálycseppjeivel és újra békét hoz a világra. Az eső az újjászületés és tisztaság jelképe, létrehoz egy új és szebb életet. A műsor a békéről szól, mely az elmúlt időkben történt események miatt aktuálissabbá vált, mint valaha.

Az artista oldalt erősíti majd a Fehéroroszországi Sarychevs (Ivan Borodavkin, Vitalii Ivanov, Raman Kiyashko, Sergey Orlov, Kristina Sarycheva-Orlova, Artem Sarychev-Orlov, Nikita Shumakov, Valeriy  Stolyarov, Nikolai Sarychev) – Butterfly / double sitz című produkcióval, mely magasztos látványvilágával kápráztatja majd el a nézőket. Pippa és Bobby egyedülálló női bohócok, akik szórakoztató helyzetkomikumokra épülő előadásukkal és kutyáikkal dolgoztatják majd meg a nézők rekeszizmait. Az ukrán és orosz Vitalii Zaetz és Margarita Nikulina a perzs rúd művészei elképesztő magasságokba repítik a nagyérdeműt, az egyensúlyérzék, erő és bizalom együttesen jelenik meg performanszukban.

Nikita Pavlov és Aliaksandra Vishneuskaya a levegő mesterei, hihetetlen trükköket visznek véghez a magasban, és közben a női és férfi kötelékről mesélnek. A swing is helyet kapott a színes palettán, hiszen Nikita Pavlov és Aliaksandra Vishneuskaya Hand to Hand című produkciója a hanyag elegancia jegyében mutatja be milyen a koncentrált csapatmunka. Az állatok sem maradhatnak ki, hiszen az orosz Mihail Nyikolajevics Ermakov, aki a neves cirkuszi dinasztia tagja, játékos produkcióval és sok nevetéssel igyekszik megfogni a közönséget. Anton Gryshyn Illúzió című előadása megcáfolja a fizika törvényeit és egy mesés világba repíti majd el a nézőket.

Szintén a levegőben kápráztatja el a publikumot Popeta Vitalii és Shipaeva Elena duója, majd ezt követi Vladimir Erofeev Görgő című produkciója, ami az egynesúlyt szeretné bemutatni fizikai és lelki értelemben is. A korosztályának egyik legígéretesebb artistaművésze, a magyar Grandpierre Gabriel lélegzetelállító performanszával áll színpadra, amivel a 14. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál Newcomer Show-jának Arany-díját is hazavihette már. A magasdrót címen futó izgalmas artistaprodukció Oleg Lobanov, Beata Slabko és Ihar Sakhatski főszereplésével játszik a nézők idegeivel, hiszen elég egy rossz lépés és az artisták a mélybe zuhannak.

Maria Bakalkina kecses, nőies és lélegzetelállító performansza, a Handtsand egy zongora dallamával teszi teljessé a rendkívüli egyensúlymutatványokat. A Duo Donnert (Donnert Ryan és Szécsényi Anna) különleges görkorcsolya számmal színesíti az estét, hiszen egy kicsi asztalon táncolnak pörögnek, különböző akrobatikus elemeket bemutatva. Végül Ameli Bilyk egy levegődrótón kézenállva, bukfencezve és spárgázva nyűgőzi le a nézőket. Az ukrán művész több nemzetközi cirkuszfesztiválon is sikereket érhetett el.
 
Kiemelt kép: Pillanatkép a Repülőcirkuszról (Fotó: Fővárosi Nagycirkusz)