A szovátai Rengeteg Színház és a Babits Mihály Színházi és Kulturális Egyesület 2019. augusztus 4. és 19. között szervezi meg idei színházi táborát, az azt kísérő fesztivál pedig a nyári időszakban kíván határokon átívelő kulturális közösséget teremteni Erdély és Esztergom között.

A Medve-tó partján fekvő Sándor János Villában augusztus 4-én kezdődő színházi tábor célja egy helyspecifikus előadás, Vörös István József Attila-díjas író Játék a villában című darabjának létrehozása, Kaj Ádám rendezésében, kolozsvári színművész hallgatók és pályakezdő alkotók részvételével. Ezzel párhuzamosan délutánonként a helyi fiatalok vehetnek részt színjátszó foglalkozáson. Az itt született jelenetek, illetve az előadás ősbemutatóját augusztus 17-én 20 órától tartják a Villában, valamint a hozzá tartozó kertben.

Jónás könyve Török Sophie előadásában (fotó: Babits Mihály Kamaraszínház)

A rendezvénysorozat másik pillére, a Rengeteg Színház Fesztivál, amely augusztus 10-én veszi kezdetét. A fesztivál első három napján kertmozival várják az érdeklődőket, három igazi magyar klasszikus lesz látható: az 1934-es Meseautó; az 1986-os Macskafogó; valamint az 1997-es Csinibaba. Augusztus 13. és 16. között az esztergomi Babits Mihály Kamaraszínház bemutatóit (Jelenetek egy házasságból; Hruscsov pincére voltam; Jónás könyve, Török Sophie előadásban; Sörgyári capriccio) tekintheti meg a közönség. A színházi előadásokra a belépő 10 lej, amit előadás előtt, a helyszínen lehet megvásárolni, a filmvetítésekre a belépés ingyenes.

A rendezvénysorozat fővédnökei: Fülöp László Zsolt, Szováta polgármestere és Bánhidy László, Esztergom alpolgármestere. A tábor szakmai védnöke Bodolay Géza DLA Jászai-díjas, érdemes művész rendező, az OSZMI igazgatója. A programokról, ill. a különleges helyszínről további információ a www.rengeteg.com oldalon olvasható.

Kiemelt kép: A fesztivál plakátjának részlete (fotó: Babits Mihály Kamaraszínház)