A POKET eddig is kiváló művekkel ajándékozta meg a kultúrára szomjazókat országszerte, most pedig új mérföldkőhöz ért a kezdeményezés: július 29-én kerül az automatákba Lackfi János Dupla medve című kötete, amellyel megújul a POKET külseje. 

A Lackfi Johanna által illusztrált és Lovasi András előszavával ellátott kötetet a Művészetek Völgyében, a POKET saját udvarában mutatják be, ahol maga a szerző, Lacki János is jelen lesz, ahogyan azt ő maga is beharangozta: „Izgalommal készülök a Dupla medve-kötet bemutatójára, mely július 31-én, 20 órakor lesz a kapolcsi Művészetek Völgye Poket Zsebkönyvek-udvarán Vecsei H. Miklós és Dorottya lányom közreműködésével. Szeretettel várunk mindenkit, aki (véletlenül vagy direkt) majd arra jár!” 

De a Dupla medve nem csupán a megújult borító, hanem a belseje miatt is különleges. A József Attila-díjas költő arra kérte olvasóit, hogy küldjenek neki verstémákat, pár év alatt pedig százhetven alkotás született mások inspirációiból. A kötet ezek legjavát, hatvannyolc szöveget foglal magába. A versek mellett ott van az olvasók által beküldött téma és a pár mondatos magyarázat is, hogy miért az adott formát választotta a művész. „Olyan ez, mint egy látványpékség, szinte szemünk előtt sül készre a művészet.” 

A Dupla medve borítója (Fotó: POKET zsebkönyvek Facebook)

Kiemelt kép: Lackfi János (Fotó: Molnár Mihály)