A TAO eltörlésével minden a támogatásainak jelentős részétől megfosztott játszóhely alternatív pénzszerzési módszereket igyekszik találni, így tett a TRIP csapata is, akik arra készülnek, hogy megreformálják a jelenleg működő kultúrafinanszírozási rendszert. Céljuk az, hogy magánszemélyek számára is vonzóvá és kifizetődővé tegyék a színházat, így felkínálják a közönség számára a lehetőséget, hogy részvényesként támogassák a náluk folyó alkotói munkát. Sőt, ennél sokkal többről szól az ajánlatuk, a befektetők ugyanis részeseivé válhatnak az alkotófolyamatnak is.

A KultKlubnak elnevezett projekt első bemutatója április 17-én a Tizenkét szék című darab lesz. A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretén belül készülő előadás létrehozására 20 darab, egyenként 300.000 forintos kulturális részvényt bocsátanak ki, melyek együttesen az előadás költségvetésének 37,5%-át teszik ki. Magács László, a TRIP alapítója és a darab rendezője bízik alkotócsapatában, amelyet olyan művészek alkotnak, mint Závada Péter, Hegedűs D. Géza, Vecsei H. Miklós, Láng Annamária és Rába Roland, az előadást más helyszínekre is ki szeretné ajánlani, ezzel is törekedve a produkció nyereségességére, a részvényesek befektetésének megtérítésére.

A tervek szerint a bemutató után félévente tartanának pénzügyi értékelést, amely során a játszási költségek és a bevételek összevetésével újra meghatároznák a részvények értékét. Az újfajta finanszírozási formában részt vevő támogatók egy idő után a TRIP hosszú távú stratégiájának kialakításába is beleszólási jogot kapnának. Azok számára, akik kedvet kaptak, a részletes üzleti terv itt érhető el: https://tripart.hu/hu/statikus/kultklub.

Kiemelt kép: TRIP