A Radnóti Színház harmadik részvételi színházas projektje, a Közelítő április elején A test rajzolta útjainkkal mutatkozott be három alkalommal a Jurányiban. A különböző sajátos szükségletű, atipikus és tipikus fiatal felnőttekből álló csoportot Szendrey Gitta és Mészöly Andrea vezette, munkájukról így nyilatkoztak: “Célunk láttatni és találkoztatni ezeket az elsőre eltérőnek tűnő, ám nagyon is hasonló világokat. Hiszünk abban, hogy ezzel másokat is inspirálhatunk arra, hogy merjenek nyitni, kapcsolódni és merjenek utazni úgy belül, mint kívül.

Az előadás tematikája az utazás volt, belső és a testünk határait alig átlépő fizikai utazásé, amihez zene is társult a Béla Műhely közreműködésével. A fél éves munkát Kőrössi Máté dokumentumfilm-rendező követte nyomon, az alkotófolyamatba és az előadásba a május végén megjelenő kisfilmünk ad betekintést. Az előadások szerves része volt az Élő Könyvtár, hat-nyolc élő, „kikölcsönözhető” könyvvel. A „könyvek” érintett, fogyatékossággal élő embereket jelentettek, az élő könyvek elmesélték saját történetüket, a beszélgetés során az „olvasók” szembesülhettek saját előítéleteikkel, sztereotípiáikkal.

A projekt az ArtMan Egyesület, a Budapest Esély Nonprofit Kft., valamint a Lengyel Intézet együttműködésében valósult meg.

Kiemelt kép: Pillanatkép A test rajzolta útjaink próbájáról (Fotó: Csoszó Gabriella)