Színházi este, dzsessz és bossa nova, opera némi pszichológiával és egy klasszikus zenei koncert – néhány kiemelt program az Óbudai Társaskör júliusi kínálatából.

Július 7-én este nyolctól, a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjén Grieg Holberg szvitje, Mendelssohn a-moll vonósnégyese és Csajkovszkij Vonósszerenádja hangzik el. Ezután két rendhagyó és felettébb szórakoztató előadás követi egymást. Június 16-án elemző pszichológusok kezébe kerülhet a néző a FaReMiDo Társulat önismereti operakoncertjén. Mozart az egész világ! című műsorukban a Figaro házassága, a Don Giovanni és a Cosi fan tutte részletei hangoznak el egy kicsit másképp: sok improvizációval, helyzetkomikummal, akár beszélgetésekkel fűszerezve. 

Klem Viktor előadásában Patrik Süskind zseniális monodrámáját láthatja a közönség július 22-én, pénteken este. A nagybőgő közvetlen beszélgetés a zenész és a néző között: előbbi őszintén vall az életéről, szerelméről, a zenéhez, az élethez fűződő viszonyáról, gyengeségeiről, vagy éppen játszik a hangszerén – Radnai Márk rendezésében. Július 29-én a Blue Canarro Group fülbemászó dallamokkal és egy egészen szokatlan, 9 fős felállással érkezik. A hangszeresek hol szólóban, hol pedig több szólamban énekelnek is; saját dalokat, kedvelt slágereket és ismerős örökzöldeket, a jól ismert, nosztalgikus múlt századi kupléktól kezdve, a dzsessz és a bossa nova világából egyaránt merítve. Friss, színes, változatos hangzást teremtenek, amelyet nem is lehetne elképzelni egy pohár bor nélkül. 

A teljes júliusi programról az Óbudai Társaskör honlapján lehet tájékozódni.

Kiemelt kép: Blue Canarro Group (Fotó: obudaitarsaskor.hu)