Az idei Múzeumok éjszakáján a verseké lesz a főszerep a Bajor Gizi Színészmúzeumban: a kiállítóhely Latinovits Zoltán színművészről ősszel nagyszabású tárlattal emlékezik meg, elsősorban ehhez kapcsolódnak majd a június 26-i programok is.

Négy helyszínen, színészekkel és középiskolás fiatalokkal elevenítik föl Latinovits Zoltán, Mezey Mária és Cserhalmi Anna Izgága Jézusok című összeállítását, Mensáros László XX. század című vallomását, Berek Kati József Attila- és Nagy László-versekből szerkesztett zenés estjét. Az elhangzó versek mellé kamarakiállítást és beszélgetést kínálnak, amelyek az Egyetemi Színpad jelentős pillanatait elevenítik föl. Az eseményen fellép Sebő Ferenc énekes, dalszerző, népzenekutató is. A jeles alkalomra a havonta online formában jelentkező Fényből szőtt mesék című sorozat is visszaköltözik a villába, melynek keretében varázslatos Szent Iván-éji történettel ismerteti meg a közönséget a két közreműködő: Kecskés Karina színművész, drámapedagógus és Fehérváry Lilla előadóművész.

A  rendezvény védettségi igazolvánnyal látogatható, a belépésre jogosító karszalagok a helyszínen is megvásárolhatók a múzeum nyitvatartási ideje alatt.

Kiemelt kép: A Bajor Gizi Színészmúzeum (Fotó: szallas.hu)