A KV Társulat április 26-án tartja legújabb bemutatóját, a Kedves én! című darabot Kunt Gergely Kamasztükrök című művéből inspirálódva Enyedi Éva írta. Az előadás különleges szemszögből vizsgálja a magyar történelem egyik legnehezebb korszakát: öt kamasz naplóbejegyzéseinek segítségével élhetjük át az 1939 és 1945 között történt tragikus eseményeket.

A gyerekek közül van, aki nagypolgári családból származik, van, aki katolikus neveltetést kapott és olyan is, aki az őt körülvevő antiszemita hangulat miatt már kamaszként cionistává vált. Az ő élményeiken és gondolataikon keresztül bontakozik ki, hogy a vészterhes korszakban milyen következményei voltak a zsidótörvénynek, hogy a családok hogyan élték meg rokonaik elvesztését, meghurcolását. A három részből álló történet a háború előtt, közben és után játszódik, miközben a naplóírók mind traumatizált emlékektől szenvedő felnőttekké válnak. A jelenet során korabeli sanzonos, katonadalok, népdalok és magyar nóták szólalnak meg élőzenei kísérettel.

Az előadást játssza Barna Lilla, Kovács Domokos, Száger Zsuzsanna, Terhes Sándor, Urbanovits Krisztina, a rendező Szenteczki Zita. Az ősbemutató az NKA és a Hybridkult támogatásával jön létre, melynek a Kugler Art Szalon ad otthont.

Kiemelt kép: Száger Zsuzsanna és Terhes Sándor (Fotó: Kovács JuJu)