A hazai könyvpiac meghatározó szereplői, a 21. Század Kiadó, a Central Kiadói Csoport és a HVG Könyvek úgy döntött, a karácsonyi szezonra összefognak, és együtt szólnak az olvasókhoz. A különleges vállalkozás nemcsak a kultúra népszerűsítéséről, hanem az együttműködésről és a könyvszerető emberekről is szól.

A varázslatos könyvesbolt kínálata színes lesz és izgalmas, tele karácsonyi újdonságokkal. A HVG Könyveknél például Szabadfi Szabolcs (Szabi, a pék) új mesekönyvvel, L. Stipkovits Erika egy különleges önismereti kötettel jelentkezik, és december elejétől Michelle Obama új könyve is kapható lesz – a kiadó számos tényfeltáró, pszichológiai, üzleti, gyerek- és gasztronómiai kötete mellett. Az Animus Könyvek elhozza a Harry Potter és a Főnix Rendje illusztrált albumát, a jubileumi Harry Potter sorozat új részét (A Tűz Serlege) és persze a legnépszerűbb skandináv krimiket. A polcokon lesznek a Central Könyvek vadonatúj romantikus regényei, például a nagy sikerű A villa szerzőjétől, Anne Jacobstól, és Schäffer Erzsébet új kötete is. Színesítik még a kínálatot a 21. Század és a Next21 Kiadó izgalmas megjelenései, mint az új, Gy. Horváth László fordította Háború és béke, vagy Koniorczyk Borbála és Merker Dávid kötete, a Hosszúlépés a körúton túl, valamint Kordos Szabolcstól az Egy város titkai című könyv.

A Société nagytermében (Budapest V. kerület, Sas utca 15.) december 10-én egy egész napos könyvbemutató-sorozatra is várják az olvasókat, ahol olyan szerzőkkel találkozhatnak és dedikáltathatnak majd, mint Segal Viktor, Berg Judit vagy éppen Dezső András.

Kiemelt kép: BookUp Könyvesbolt (Fotó: 21. Század Kiadó)