Április 16-án, szombaton 16 órától várják A Hang Világnapja alkalmából megrendezésre kerülő koncertre az érdeklődőket az Eiffel Műhelyház Bánffy Miklós termébe. A műsor szerkesztője Bátori Éva szoprán magánénekes, rendezője Aczél András.

A Hang Világnapja elnevezésű, 1999 óta évente megrendezésre kerülő rendezvénysorozat azt hivatott demonstrálni, milyen fontos szerepet játszik mindennapi életünkben az emberi hang mint a kommunikáció egyik fő eszköze, amellyel oly sok tudományág is foglalkozik. Április 16-án világszerte koncerteken, szakmai előadásokon és más programok százain vehetnek részt az érdeklődők. A Magyar Állami Operaház 2014-ben csatlakozott a World Voice Day rendezvényeihez dr. Mészáros Krisztina PhD, a Magyar Onkológiai Intézet főorvosa, az ELTE címzetes egyetemi docense, a Magyar Fül-, Orr-, Gége-, Fej-, Nyaksebész Orvosok Egyesületének vezetőségi tagja, a Magyar Fonetikai, Foniátriai és Logopédiai Társaság vezetőségi tagja és Bátori Éva Érdemes és Kiváló Művész, a Magyar Állami Operaház énekmestere, a WVD szakmai vezetői jóvoltából.

Az idei koradélutáni koncert új színfoltot hoz, hiszen a profizmus és az amatőr éneklés érdekes ötvözete kerül színpadra: „civilek” a fürdőszoba helyett az Eiffel Műhelyház Bánffy Miklós termében énekelhetnek operarészletet öt ismert énekművésszel, zongorakísérettel.

Kiemelt kép: Bátori Éva (Fotó: makó.helyivilaga.hu)