Október 25-én a Budapest Music Centerben lesz látható a Kodály Reflections, amely egy koncert-trilógia második részeként a magyar zeneszerző-legenda kórusművei előtt teszi tiszteletét. A Nemzeti Énekkar és a Modern Art Orchestra közreműködésének köszönhetően mintegy száz muzsikus színpadi megjelenésének lehetnek a nézők tanúi.

A koncertsorozat első részének fókuszpontja a szintén történelmi jelentőségű Bartók Béla munkásságára fókuszált. A kreatív folyamat eredményeképpen 2018-ban debütált 15 Hungarian Peasant Songs című lemez hangzatos sikernek örvendett és több szakmai díjjal is kitüntették. A Kodály Reflections is kuriózumnak ígérkezik, mely a zeneszerző kulturális hagyatékát tiszteletben tartva és a kortárs zene frissességét megszólaltatva felejthetetlen koncertélményt ígér a hallgatóságnak.

A magyar zeneszerzőknek emléket állító trilógia utolsó részét 2021-ben ismerhetjük meg. A zárófelvonás tematikája Dohnányi Ernő munkássága köré csoportosul majd és – hasonlóan az első két részhez – igazi különlegességnek ígérkezik.

Kiemelt kép: Modern Art Orchestra (Fotó: Kortárs PR)