Pirók Zsófia a flamenco tánc legjelesebb képviselője hazánkban. Az ősi tradíciókból táplálkozó, modern művészeti ág három fő pillérre, az énekre, a gitárra és a táncra épül, a három szoros összefonódásával jön létre, melyben a táncos – ezúttal Pirók Zsófia – nemcsak előadóként vesz részt, hanem mozdulataival ő maga válik karmesterévé és alkotójává is a kották nélküli műnek. A műfaj kedvelői most több különleges programon is élvezhetik a tehetséges táncosnő előadásait.

Április 28-án az R2 latin-jazz zongoraduó lemezbemutatójának vendégeként Révész Richárd és Romhányi Ádám Little Havana című albumának dalaira lép fel, május 4-én a Nemzeti Táncszínház előtti fergeteges flashmobban működik közre 14 és 15 óra között.

Május 9-én, a Nemzeti Táncszínház első flamenco előadásán Pirók Zsófia és édesanyja, Lippai Andrea együtt lépnek színpadra Flamenco Mágia című estjükkel. Az őket kísérő zenekarban Andrzej Lewocki (gitár), Tar Gergely (ütőhangszerek), Antal Gábor (zongora) és Cserta Balázs (klarinét) játszik majd, az éneket pedig a spanyol Magda Navarrete biztosítja.

Kiemelt kép: Pirók Zsófia (Fotó: Németh Mihály)