Két évnyi várakozás után (járványhelyzet, építkezés) ősztől saját játszóhelyen, a Csányi utcai Gólem Központban folytatta a munkáját a Gólem Színház lelkes társulata.

A független színház életének fontos mérföldköve volt a 2021 őszi költözés: a VII. kerületi önkormányzattal együttműködésben nyitott játszóhelyet saját forrásokból és a társulat aktív közreműködésével újították fel. A Gólem üzleti modelljének fontos pillére a szintén ősszel megnyílt kávézó, amelyet önálló gasztronómiai koncepció mentén és saját munkaerővel működtetnek. A nyitás óta eltelt hónapok során a Gólem Kávézó szervesen beépült Erzsébetváros belső részének életébe.

Borgula András, a Gólem Színház művészeti vezetője elmondta, hogy október óta hét bemutatót tartottak, miközben teljes erőbedobással dolgoztak az ifjúsági és felnőtt stúdión is. Emellett kiemelte azt is, hogy külön öröm számára, hogy már ebben a rövidke időben is számos színházi formációt láthattak vendégül, így fellépett a Csányi utcában a k2 Színház, az Osonó Színházműhely, a Budapester Ensemble és a Madách Gimnázium stúdiója is. Az évadzárón a most lezárult évadjában nyújtott odaadó munkájáért a LeGólem vándordíjat az idei évben Kerekes Marci kapta, aki színészként több produkcióban is játszik, emellett aktívan részt vett a Gólem Központ építésében, létrehozásában is.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Gólem Színház évadzárójáról (Fotó: Gólem Színház)