1984 óta szeptember 21-én ünnepeljük a magyar dráma napját annak tiszteletére, hogy 1883-ban ebben a hónapban és ezen a napon tartották Madách Imre Az ember tragédiája című drámájának ősbemutatóját a Nemzeti Színházban. A teátrumok rendszerint különböző programokkal, előadásokkal szoktak készülni erre a jeles napra, a Vörösmarty Színháznak pedig különösen erős kötődése van hozzá.

Három éve négy rendező (Bagó Bertalan, Hargitai Iván, Horváth Csaba, Szikora János) összefogásában bemutatták a teljes társulatot felsorakoztató Az ember tragédiáját, amelyet idén négy kortárs író (Darvasi László, Márton László, Tasnádi István, Závada Pál) írt tovább. Az ember tragédiája 2.0 bemutatója szeptember 25-én lesz, előtte azonban még bejárhatjuk a színház belső tereit. A magyar dráma napjára szervezett kulisszajárásra invitálnak minden érdeklődőt, amelynek keretében bejárhatják a teátrum minden zugát, a társulat pedig meglepetésekkel készül a résztvevőknek. 

A szeptember 21-én, kedden, 17 órakor kezdődő program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a jatek@vorosmartyszinhaz.hu-n keresztül lehet.

Kiemelt kép: Jelenet Az ember tragédiája 2.0 című előadásból (Fotó: Vörösmarty Színház)