Idén a külföldi fellépők is visszatérnek a debreceni Campus Fesztiválra, amelyet július 20. és 24. között rendeznek meg a Nagyerdei Stadionban és környékén.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő a fesztivál egyik helyszínén, a nagyerdei víztoronyban tartott sajtótájékoztatón elmondta, akár a legsikeresebb fesztivál is lehet az idei Campus, hiszen „Debrecen felkapott, trendi, izgalmas hellyé vált” az utóbbi években, és a helyi lakosság is egyre inkább magáénak érzi a rendezvényt. Papp László, Debrecen polgármestere hozzátette: jó döntés volt 2014-ben áthelyezni a Campus Fesztivál helyszínét a város melletti Vekeri-tó partjáról a Nagyerdőbe, idén – hasonlóan a járvány előtti évekhez – százezernél több látogatóval számolnak. Miklósvölgyi Péter, a Campus Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy több bérletet értékesítettek július 1-ig, mint 2019-ben. Ugyanakkor az idei évben több változást is eszközöltek: a bérletesek a karszalagokat már július 18-tól, hétfőtől átvehetik, a személyi igazolványok adatait a karszalagok QR-kódjához rendelik, így bármikor ellenőrizhető, az viseli-e a szalagot aki jogosult rá, valamint több jegypénztárat nyitnak, és a főbejáratot visszahelyezik a ködszínház felőli sétányra.

Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója elmondta, hogy a 19 programhelyszínen 215 zenei programmal és ugyanannyi más jellegű attrakcióval várják az érdeklődőket. „Szellemi feltöltődés és elkápráztatás” a fesztivál legfontosabb üzenete, amelyen a külföldi fellépők között ott lesz Tiesto, Zara Larsson, Chase & Status, Sigala, a Toy Dolls, a Goodboys, Christian Löffler, a Jungle by Night, a Deez Nuts és Charlotta OC. Mellettük fellép a Campuson rengeteg hazai előadó és zenekar, például Rúzsa Magdi, a Halott Pénz, a Tankcsapda, Kowalsky meg a Vega, a Wellhello, Majka & Curtis, Oláh Ibolya, Korda György és Balázs Klári. A szervezők számos kulturális programmal is készülnek, lesz dalszövegíró tábor, és bevonják a fesztivál helyszínei közé a Nagyerdei Szabadtéri Színpadot, ahol a Csokonai Színház szervez zenés, táncos, irodalmi programokat.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Debreceni Campus Fesztiválról (Fotó: Campus Fesztivál Facebook oldal)