A Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 950 millió forintos támogatást szavazott meg a Ma este gyilkolunk című krimi-vígjáték filmtervének gyártására, amelynek élén Csányi Sándor áll. A Jászai Mari-díjas érdemes művészt számos filmben (Örök tél), sorozatban (Csak színház és más semmi) és előadásban (Hogyan értsük félre a nőket?) láthattuk, de ez lesz az első nagyjátékfilmje rendezőként.

A történet egy idős színészek lakta otthonban játszódik és egy rejtélyes haláleset kinyomozása áll a középpontban. Ebben egy öreg és elfeledett színész, akit egykor egy Hercule Poirot-ra hajazó szerep tett híressé, kezd a saját szakállára utánajárni az igazságnak. A főbb szerepekben olyan művészeket köszönthetünk, mint Bodrogi Gyula, Jordán Tamás, Koltai Róbert, Tenki Réka, Bálint András, Kovács Zsolt, Pogány Judit, Lázár Kati és természetesen Csányi Sándor sem maradhat ki belőle. Az Agatha Christie stílusát idéző forgatókönyvet Köbli Norbert (A játszma, Félvilág) jegyzi, aki a következőt nyilatkozta a projektről: „Az élet úgy hozta, hogy megismertem egy színészotthont, és rögtön megfogalmazódott bennem egy ott játszódó film ötlete. Arra gondoltam, milyen egyedi lehetne egy olyan zárt térben játszódó krimi, ahol a gyanúsítottak egytől egyig színészek, azaz olyan emberek, akik egy élet munkájával fejlesztették tökélyre a hazudozás művészetét. Milyen nehéz lenne köztük megtalálni a tettest.” 

A Ma este gyilkolunk forgatása várhatóan 2023 nyarán fog megkezdődni, a film 2024 februárjában lesz látható a hazai mozikban.

Kiemelt kép: Csányi Sándor (Fotó: MOMkult)