2023. január 13. és 15. között 26. alkalommal kerül megrendezésre a Békéscsabai Országos Szólótáncfesztivál, amelyre a szervezők közzétették a hivatalos versenykiírást. 

A Békéscsabai Országos Szólótáncfesztivál versenye évtizedek óta teremt fórumot a néptáncosoknak, hogy azok számot adhassanak eredeti néptánc ismeretükről, valamint magas színvonalú, egyéni előadásmódjukról. A szakmai zsűri által a legjobbnak ítélt táncosok elnyerik az Aranygyöngyös, illetve Aranysarkantyús táncos címet. Akik pedig ezt három alkalommal is megszerzik, Örökös Aranygyöngyös, illetve Örökös Aranysarkantyús címet kapnak.

A fesztiválon a versenyzőknek két, a szervezők által meghatározott kötelező táncot és egy szabadon választott táncot kell bemutatni. A kötelező táncok között a férfiszóló kategóriában a gyimesi féloláhos és verbunk, valamint az alsóberecki verbunk és fergeteges csapástánc, a páros kategóriában pedig a nyárádmagyarósi sűrítős és szöktetős, valamint a vitnyédi lassú és friss csárdás szerepel. 

A jelentkezési határidő 2022. szeptember 15., a részletes versenyszabályzat, valamint a jelentkezési lap az alábbi oldalon található. 

Kiemelt kép: A 26. Békéscsabai Országos Szólótáncfesztivál logója (Fotó: Békéscsabai Országos Szólótáncfesztivál Facebook oldal)