A járványhelyzetre való tekintettel a Szkéné Színház egy különleges, online interaktív játékra hívja a közönséget.

Köztünk marad – ezt a nevet kapta az színházas kaland, amelyet a Szkéné Színház Rakpart3 drámásai tartanak zoomon keresztül. A saját fejlesztésű online színházban a nézők közvetlenül alakítják a történetet, melyet minden hónapban más-más színészpáros improvizációja kelt életre. Adott két szereplő, akik minden kapcsolatot megszakítottak egymással, súlyos titkokat hagyva feldolgozatlanul közös múltjukban. Egyikük most megtöri a csendet. A nézők élőben gondolkodhatnak, ötletelhetnek két jól ismert szkénés színésszel. Együtt találják ki, hogy kik ők, honnan ismerik egymást és mi a titkuk. Ezzel, Rádai Andrea (Magyar Narancs) szavaival élve az online térben zajló előadás a legvégső határig viszi mindazt, ami színházként valósulhat meg ebben a közegben: az élőzés elevenségét és a megismételhetetlenséget.

„A Köztünk marad estéin mindig kiderül, hogy legyen az ember nappal akár nyomdász, tanár, mérnök, gimnazista vagy gyógyszerész, ha este összegyűlünk, mindenki szeret és tud is történeteket kitalálni. De még milyen történeteket! A közös alkotás gördülékeny, inspiráló és izgalmas: minden este más helyzetek, figurák íródnak – és a színészek jóvoltából azon nyomban életre is kelnek. Szeretem, ahogy együtt alkotunk.” – árulta el Szemerédi Fanni, az egyik játékmester.

Katona László és Kovács Krisztián (fotó: Szkéné Színház)

November 23-án Kovács Krisztián és Katona László, december 4-én Eke Angéla és Király Attila, december 5-én pedig Molnár Gusztáv és Horkay Barnabás várja a játszani vágyókat az online térben. A színházi játék zoomon valósul meg, amelyhez stabil internet hozzáférés, mikrofon, kamera, valamint fülhallgató vagy headset szükséges, a játékba mindenki a saját eszközéről jelentkezik be.

Kiemelt kép: Király Attila és Eke Angéla (fotó: Szkéné Színház)