Közös hímzésre invitálja az érdeklődőket a Ludwig Múzeum április 2-án délután 3 órától este 6 óráig a kiállítótér 2. emeletén.

A Hímezz a Békéért mozgalom, amit Vigh Krisztina és Ellis Schoonhoven textilművészek indítottak, az utóbbi időben különösen aktualitássá vált. Az esemény lényege a béke utáni vágy kifejezése kreatív módon: hímzéssel. Az ötlet John Lenon Imagine című dalán alapszik, amit Yoko Ono Imagine Peace projektje különböző nagyvárosok (mint például London, Milánó, Berlin és New York) óriásplakátjain dolgozott fel, ezzel hirdetve, hogy ha kollektíven képzeljük el a békét, és teszünk is érte, akkor sikerülhet örökre megszüntetnünk a háborúkat.

A projektet Magyarországon Szabó Eszter Ágnes vezeti, akinek 12 négyzetméteres hímzett molinóját már láthatta a nagyérdemű a Ludwig Múzeumban, a SLOW kiállítás ideje alatt. Ezen a művön a közösségi hímzés keretein belül több százan dolgozhattak. Most az új projektben az érdelődőknek lehetősége lesz bekapcsolódni a BÉKE óriásplakát munkálataiba. Mindenki segítsége számít, vallják a szervezők, ahogyan azt is remélik, hogy a hímzés a háborúval együtt ér majd véget.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kiemelt kép: Hímezz a Békéért (Fotó: Ludwig Múzeum)