A 6szín és a Móra Könyvkiadó a nyáron két hétre közös olvasótábort szervez Grisnik Petrával és Huzella Júliával. A 10-12 éves korosztályt július 26-30. között, a 14-16 év közötti fiatalokat augusztus 9-13. között várják. A turnusok különböző tematikával bírnak: a kisebbeké Nógrádi Gábor A csere című műve, a nagyobbaké pedig a Jelen! Kortárs ifjúsági novellák köré épül.

Az öt nap alatt a gyerekek játékos irodalomismeretekre tehetnek szert, valamint az önismeret és empátia fejlesztésére, önmagunk és egymás megismerésére is lehetőségük nyílik. „Megpróbálunk együtt okosabbak, bátrabbak, ügyesebbek lenni – vagy felfedezni, hogy már most is azok vagyunk” – áll a tábor felhívásában. A napközis tábor hétfőtől péntekig, minden nap 8:30-tól 16.30-ig tart, a táborozók három alkalommal kirándulnak is a városban: múzeumba, játszótérre, könyvesboltba, könyvtárba látogatnak el, valamint két alkalommal meglepetésvendég is érkezik hozzájuk.

Jelentkezni a 6szín weboldalán található jelentkezési lap kitöltésével, valamint 10.000 Ft előleg befizetésével lehetséges.

Kiemelt kép: Grisnik Petra (fotó: mannaprodukcio.hu), Huzella Júlia (fotó: port.hu)