Közös könyvklubbal veszi kezdetét az euDIÁKOK Iskolaszövetkezet és a POKET együttműködése, amely egy éven keresztül igyekszik majd minőségi kulturális tartalommal megtölteni a munka utáni szabadidőt, támogatva a hasonló értékrendet valló fiatalok egymásra találását.

Az ország egyik legnagyobb iskolaszövetkezete és a POKET zsebkönyvek közös könyvklubjának első regénye Stanisław Lem Solaris című műve lesz. A továbbiakban pedig hasonló gondolatébresztő olvasmányokat mutatnak majd be a résztvevőknek, akik egy interaktív és inspiráló beszélgetésben is részt vehetnek az olvasottak hatására. Pataki Zoltán, az euDIÁKOK Iskolaszövetkezet elnöke szerint a könyvklub célja, hogy a fiatalok megismerjék önmagukat, saját véleményt alkossanak, valamint olyan kompetenciákat sajátítsanak el az olvasás hatására, amelyeknek köszönhetően a jövőben könnyebben megtalálják a saját útjukat, azt a hivatást, amelyben igazán jól érzik magukat. „A POKET-tel való együttműködéssel szeretnénk lehetőséget ajánlani iskolaszövetkezetünk tízezernél is több tagjának, hogy az általunk kínált munkákon túl szabadidejüket minőségi kulturális tartalommal töltsék meg, s így is kapcsolódni tudjanak egymással és a POKET közösségének tagjaival is” – árulta el Pataki.

Az EuDiákok-POKET Könyvklub első alkalommal október 15-én kerül megrendezésre a Premier Kultcaféban, majd jövő év februárjában és júniusában is folytatódnak az irodalommal és gondolatébresztő beszélgetésekkel töltött esték.

Kiemelt kép: Az euDIÁKOK-POKET Könyvklub plakátja (Fotó: Facebook)