Rendhagyó, közönségtalálkozóval egybekötött előadással búcsúzik a Radnóti Tesla Labortól Eke Angéla első önálló monodrámája, az Én, Iphigénia.

A valóság és a fikció ölt testet az Én, Iphigénia című kortárs dokumítoszban, amelynek szövegkönyvét Eke Angéla személyes élettörténete alapján Závada Péter írta meg. A Junior Prima-díjas színésznő egyszemélyes, kísérleti előadásában három rendezői szemszög, egymástól függetlenül elevenedik meg a történet: egy rendezőpáros, Gryllus Dorka és Soós Attila, valamint két önálló rendező, Spáh Dávid és Sándor Dániel Máté megközelítéséből. „Szerettem volna egy ma élő költővel dolgozni, ami Závada Péter közreműködésével meg is valósult. Emellett a kísérleti célzat is központi szerepet játszott a létrehozásában, érdekelt, hogyan állja meg a helyét egy sztori úgy, hogy három különböző rendezésben visszük színpadra egy előadáson belül”nyilatkozta korábban nekünk Eke Angéla a produkció kapcsán.

Eke Angéla a mai napon utoljára viszi a Radnóti Tesla Laborban színpadra a nemrégiben a MostFeszt legjobb monodrámái közé is beválasztott produkciót, amelynek zárásaként nem csupán vele, de a rendezőkkel és az íróval is találkozhatnak, beszélgethetnek az érdeklődők egy rendhagyó közönségtalálkozó keretein belül, amelyet Gáspár Anna moderál majd.

Kiemelt kép: Eke Angéla az Én, Iphigénia című előadásban (Fotó: Kállai-Tóth Anett)