Május 18-án a Szélvész után is szép című előadás után közönségtalálkozót tartanak a Vígszínházban az alkotók részvételével.

A fiatal színész, Dino Benjamin első rendezése januárban debütált a Vígszínház Házi Színpadán. A történet a távoli Japánban játszódik, ahová egy magyar fiú költözik, hogy régi álma teljesüljön. Kint tartózkodása azonban nem felhőtlen, mivel nehezen találja a helyét ebben a nagyon is idegen kultúrában. Aztán 2017 őszén lecsap egy tájfun a japán fővárosra, a fiú élete pedig ezen az esőáztatta, szeles és álomszerű éjszakán döntően megváltozik. Az előadás egyik különlegessége, hogy egy hagyományos japán színházi formát, a rakugot idézi meg, amelyben egyetlen ember meséli el a történetet, úgy, hogy ő alakít minden karaktert, dinamikusan váltogatva a szerepeket. A vígszínházi előadásban azonban egy második színész is szerepel, aki a mesélő néma partnere, játszótársa lesz. A formabontó darabot bemutatásának havában a legjobb előadások közé választottuk.

Május 18-án, az előadást követően a Házi Színpadon tartott kötetlen beszélgetésen az érdeklődők megismerkedhetnek a fiatal alkotócsapattal, hallhatnak a darab születésének körülményeiről, a próbafolyamat kihívásairól, a munka során szerzett tapasztalatokról, élményekről. A beszélgetésen Cseh Dávid író, Dino Benjamin rendező, Szántó Balázs és Kovács Olivér szereplők és Vadász Krisztina koreográfus vesz részt. A közönségtalálkozón az aznapi előadásra szóló érvényes jeggyel lehet részt venni. Azok a nézők, akik már korábban látták az előadást, de szívesen eljönnének a beszélgetésre a szervezes@vigszinhaz.hu email címen tudnak regisztrálni.

Az előadásról készült képgalériánk ide kattintva érhető el.

Kiemelt kép: Kovács Olivér és Szántó Balázs a Szélvész után is szép vagy című előadásban (Fotó: Kovács Milán)