Április 29-én debütál a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházának idei utolsó bemutatója: Székely Csaba, kifejezetten a teátrum számára írta meg a Mária országa című színművet. Az alkotók az előadáshoz kapcsolódóan közönségtalálkozót is szerveznek: az érdeklődőket ma délután, 16 óra 30 perctől várják a REÖK-palotában egy jó hangulatú beszélgetésre.

Mi történik, ha véget ér egy hosszú, stabil kormányzás, és nincs megfelelő ember, aki innentől vezethetné az országot? Vagyis lenne, de… ő egy NŐ! Nem következhet más: megkezdődik az ádáz harc a hatalomért. Öröknek hitt szövetségek bomlanak fel, hűséges szolgálók válnak kegyvesztetté, és akkora lesz a káosz, hogy abból még a győztes sem kerülhet ki győztesen. Árulások, intrikák és váratlan szerelmi viszonyok szelik keresztül-kasul ezt a shakespeare-i hangulatú királydrámát, amelyben a középkori Magyarország történetének egy kevésbé ismert fejezete elevenedik meg, hogy bátran szolgáljon az ország üdvére és mindannyiunk okulására.

A mai közönségtalálkozón Alföldi Róbert, az előadás rendezője, valamint a szereplők közül Botos Éva (Kotromanics Erzsébet), Menczel Andrea (Anjou Mária) és Borovics Tamás (Garai Miklós) vesz részt, akikkel Barnák László főigazgató beszélget. A program megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet ma 15 óráig lehet leadni a gyakornok@szegediszabadteri.hu címen. Az eseményt a Szegedi Nemzeti Színház Facebook oldalán élőben is közvetítik. 

Kiemelt kép: Pillanatkép a Mária országa című darab olvasópróbájáról (Fotó: Szegedi Nemzeti Színház)