A kő című előadás után közönségtalálkozón vehetnek részt az érvényes jeggyel vagy az évadra szóló bérlettel rendelkező nézők. Az eseményen Nyáry Krisztián, irodalmár, Ungváry Krisztián, történész és az előadás szereplői beszélgetnek majd a darabról.

Érdekes közönségtalálkozót rendez a Pesti Színház október 28-án, A kő című előadás után. A beszélgetés témája a darab történelmi háttere és a benne megjelenő problémák, mint például a múlttal való szembenézés nehézségei, a történelmi felelősség, a családi emlékezet és a privát történelemhamisítás pszichológiája. A találkozót a korszak neves kutatója, Ungváry Krisztián és több nagy sikerű könyv szerzője, könyvkiadó és irodalmi kávéház vezetője, Nyáry Krisztián moderálják.

Marius von Mayenburg drámája egy vallomás a családi legendákról, szeretetről, árulásról és újrakezdésről. A történet középpontjában egy drezdai ház áll, ahol generációról generációra hagyományozódtak a kertben és a falakban eltemetett történetek. Az emlékeket felkavarja egy újabb tulajdonosváltás, majd a titkok a felszínre kerülnek, a hazugságok lelepleződnek és a legendákról minden kiderül. Michal Dočekal rendezésében a főszerepet Nagy-Kálózy Eszter, Telekes Péter, Szilágyi Csenge, Antóci Dorottya, Hegyi Barbara és Majsai-Nyilas Tünde alakíthatják. 

Kiemelt kép: Részlet A kő című előadásból (Fotó: Dömölky Dániel)