A Szegedi Nemzeti Színház új évadának első bemutatóját szeptember 30-án tartják: Molnár Ferenc Játék a kastélyban című vígjátéka kerül színre. A premierhez kapcsolódóan szeptember 27-én 16 óra 30 perces kezdettel egy közönségtalálkozóra invitálják a nézőket.

Molnár Ferenc darabja kortalan, hiszen jó ideje tudjuk már, hogy nincsen rózsa tövis nélkül, ahogy szerelem sincs hullámvölgyek nélkül. A darab különlegessége, hogy a történet alapötletét egy furcsa véletlen adta: Darvas Lili, Molnár felesége épp a korrepetitorával gyakorolt, amikor az írót meglátogatta az ügynöke. Beszélgetésük alatt a szomszéd szobából Darvas Lili heves szerelmi vallomása hallatszott át, aki épp a szerepét tanulta.

A közönségtalálkozónak a Reök palota ad otthont, ahol Bezerédi Zoltán (rendező) valamint Menczel Andrea, Borovics Tamás és Gömöri Krisztián színművészek fogadják a részvevőket. A moderátor Barnák László főigazgató úr lesz. Az eseményen a részvétel ingyenes, aki pedig nem tud részt venni az online is figyelemmel kísértheti az eseményeket a színház Facebook oldalán.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Játék a kastélyban című előadás próbájáról (Fotó: Szegedi Nemzeti Színház)