Harmadik Felvonás címmel új programsorozatot indít az Átrium, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a szórakoztatás és a társadalmi párbeszéd élénkítése egyaránt a színház feladata.

A teátrum legutóbbi bemutatója, A trianoni csata már témaválasztásában is vékony jégre merészkedik, hiszen azzal a céllal készült, hogy a határon túli és az anyaországi valóság ütközzön a színpadon. Ennek megfelelően nem meglévő színdarab alapján jött létre az előadás, hanem a próbafolyamat közben felmerült témák, történetek és jelenetek alapján. Ezért a programsorozat első alkalmával, május 7-én 19 óra 30 perctől az előadás kapcsán többek között Alföldi Róbert (színész), Péterfy Bori (énekesnő), Fülöp Tímea (színésznő), Ugrai István (dramaturg), és Urbán András (rendező) beszélgetnek a közönséggel megosztva saját gondolataikat a témával kapcsolatban. A beszélgetést Kovács Bálint (újságíró, a Színházi Kritikusok Céhe társelnöke) vezeti.

A rendezvény A trianoni csatára szóló május 7-i jeggyel, illetve bármely korábbi vagy jövőbeni előadára szóló jegy felmutatásával, vagy a helyszínen 1000 forintos belépő megvásárlásával látogatható.

Kiemelt kép: Az Átrium homlokzata (Fotó: est.hu)