2022-ben is megrendezésre kerül a Szánsájn Fesztivál, amelynek keretében három héten keresztül (július 7. és augusztus 10. között) olyan forgalmazók díjnyertes vagy közönségkedvenc filmjeit tekintheti meg újra vagy éppen először a közönség, mint a Cirko Film, a Mozinet, a Vertigo Média és a Magyarhangya. 

A filmrajongók olyan magyar rendezők alkotásait nézhetik meg a fesztivál időtartama alatt, mint Enyedi Ildikó (A feleségem története), Horvát Lili (Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre), Reisz Gábor (Rossz versek), Kis Hajni (Külön falka), Lichter Péter (A titokzatos stylesi eset), Bakony Alexa (Tobi színei) és Tarr Béla, a legkitartóbbak pedig a maratoni hosszúságú Sátántangóra is benevezhetnek. 

Persze nem csak hazai játékfilmekre számíthatnak a résztvevők, hanem európai és amerikai darabokra is: itt lesz többek között a Palm Springs, a Frances Ha, a Még egy kört mindenkinek, az Élősködők, a Paterson és sok más fesztiválnyertes vagy éppen közönségfavorit is, sőt! Premier előtti vetítéssel is készülnek a szervezők, a Fiatal szeretők című francia romantikus film lesz megtekinthető hónapokkal a bemutató előtt. A 2022-es Szánsájn Fesztivál teljes programja a Cirko-Gejzír honlapján böngészhető. 

Kiemelt kép: A Rossz versek című film főszereplői (Fotó: Port.hu)