Minden háznak, lakásnak, otthonnak, téglának vagy kődarabnak saját története van, melyet szüleinktől, nagyszüleinktől, szomszédoktól vagy a korábbi lakóktól, tulajdonosoktól hallott történekből rakhatunk össze. Néha ezek az elbeszélések összecsengenek, de előfordulhat az is, hogy mindenki másképp emlékezik, esetleg különös titkokra derül fény. Többek között erről is szól A kő című előadás, amelyet Michal Dočekal rendezésében tavaly decemberben mutattak be (élő közvetítéssel) a Pesti Színházban.

A Vígszínház az előadáshoz kapcsolódóan, Az én kövem címmel pályázatot hirdetett meg középiskolások számára: „Gyere el, és nézd meg A kő előadását, derítsd ki és dolgozd fel az otthonotok vagy a nagyszüleid otthonának történetét, és írd meg nekünk. Bármilyen műfajban és stílusban szabadon alkothatsz: küldhetsz verset, slamet, novellát, esszét, jelenetet, képregényt, de írhatsz dalt, készíthetsz videót is, ahogy neked tetszik. Lehet a te történeted komoly vagy vicces, kitalált vagy valós történet, mese vagy akár sci-fi is” – szól a felhívás. A legjobb pályaműveket közzéteszik a Vígszínház honlapján, a 3 legjobb szöveg szerzőjét pedig egy-egy páros Vígszínházi bérlettel jutalmazzák.

A pályázat benyújtási határideje 2021. november 30., az elkészült műveket a palyazat@vigszinhaz.hu címre várják. A pályázatban kérik feltüntetni a pályázó nevét, telefonszámát, korát, valamint az iskolája nevét. Az eredményhirdetésre december 23-án kerül sor.

Kiemelt kép: Jelenetkép A kő című előadásból (Fotó: Vígszínház – Dömölky Dániel)