Idén is megrendezésre kerül az Olasz Filmfesztivál – Mittelcinemafest, méghozzá a huszadik alkalommal. November 5. és 16. között a budapesti Puskin és Tabán mozik, november 10. és 12. között pedig a szegedi Belvárosi mozi ad otthont az eseménynek, amelynek keretében a Budapesti Olasz Kultúrintézet és a Cinecittá tizenkét kortárs olasz filmet tesz megtekinthetővé eredeti nyelven, magyar felirattal. 

A résztvevők ráadásul nem csak megnézhetik ezeket az egyedi alkotásokat, de találkozhatnak a készítőikkel is. Az esemény vendégei között köszönthetjük ugyanis a Velencei Filmfesztivál közönségdíját megnyert Peremlét főszereplőjét és társrendezőjét, Francesco Turbantit, Az első nő elsőfilmes rendezőjét, Marta Savinót és női szereplőjét, Claudia Gusmanót, a Tíz évvel később… rendezőjét, Stefano Chiantit és az Amanda főhősnőjét, Benedetta Porcarolit is. Őket erősíti a Képmás című sorozatból ismert Sara Serraiocco két filmet képviselve: a Velencei Filmfesztiválon Premio Francesco Pasinetti díjat kapott Szárazságot és a szintén ott kitüntetett A hangyák urát. 

További információkért érdemes meglátogatni az esemény Facebook oldalát, illetve a Puskin, a Tabán és a Belvárosi mozi honlapjait. 

Kiemelt kép: Jelenet A hangyák ura című filmből (Fotó: Filmtett)