2022 őszén, október 6-án nyílik meg a FISE40 jubileumi kiállítás, ami az iparművészet minden területét megjelenítő (belsőépítészet, fotográfia, tervezőgrafika, formatervezés, divattervezés, ékszertervezés, kerámiatervezés, textiltervezés), a kortárs, ifjú alkotók munkáinak tárháza. A B32 Galériában október 20-ig mintegy 185 kiállító, közel 200 alkotása lesz megtekinthető.

Pályafutása elején sok fiatal alkotó érezheti úgy, hogy magukra maradnak az iparművészet, a design világában, nehezebben jutnak információhoz, nehezen találnak utat munkáikkal a közönséghez. Attól is tarthatnak, hogy szakmai kapcsolataik elhalványulnak, megszakadnak. Ezeknek a problémáknak a megoldására jött létre 40 évvel ezelőtt a Fiatal Iparművészek Stúdiója, amely most már közhasznú egyesületként, elismert szakmai szervezetként tevékenykedik.

A Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület ünnepi kiállítása nem csupán a tagok által készített tárgyak prezentációja, hanem a fiatalok válasza a kortárs magyar iparművészet előtt álló feladatokra. Egyszerre mutatja be az egyéni teljesítményeket, a korosztály művészi színvonalát és az Egyesület szakmai rangját. A Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület sikerének titka, hogy a tagok között számos, a kortárs design élvonalába tartozó, nemzetközi szinten is kimagasló munkákkal rendelkező alkotó van, akik nem csak a jelenlétükkel növelik a FISE presztízsét, hanem aktívan részt is vesznek annak működtetésében.

Az októberi kiállítás során a B32 Galériába ellátogatók nem csak a kiállított alkotásokat tekinthetik meg, október 15-én, szombaton egy egésznapos iparművészeti vásáron is részt vehetnek (FISE ART FAIR).

Kiemelt kép: Molnár Mária: Virág modul