Szerdán tartotta évadzáró társulati ülését a Radnóti Miklós Színház, három hónap után a Radnóti Tesla Labor udvarán találkozhattak újra egymással a társulat tagjai. Kováts Adél, a teátrum igazgatója köszöntőjében beszélt arról, hogy egy különösen nehéz évadon vannak túl, amelyet az átépítési munkálatok mellett a koronavírus-járvány miatti rendelkezések is súlyosbítottak, így több tíz milliós jegybevétel-kiesése lett a színháznak.

Az igazgatónő megköszönte a nézőknek, hogy a #neváltsvisszajegyet kezdeményezés keretében is támogatták a Radnótit, illetve beszélt a Radnóti Színházért Alapítvány munkájáról is, amely lehetővé tette, hogy azonnali segélyt nyújtsanak azoknak a kollégáknak, akik nincsenek alkalmazotti státuszban a színházban. Kitért arra is, hogy óriási sikernek könyveli el, hogy a Radnóti Tesla Labor alig fél év alatt jelentős, a szakma figyelmére is folyamatosan számot tartó játszóhellyé nőtte ki magát. Kováts Adél végül azzal zárta beszédét, hogy bejelentette a társulatnak, újra megpályázza a teátrum igazgatói posztját, mivel mandátuma 2020 decemberében lejár.

A társulati ülés során köszöntötték az új tagokat is: Mészáros Blanka a Katona József Színházból, Nagy Márk a Nemzeti Színházból szerződött át, míg Baki Dániel a szabadúszó létet cserélte társulati tagságra a 2020/21-es évadtól. Kelemen József és Vilmányi Benett távozik a Radnótiból, előbbi a Thália főrendezőjeként folytatja tovább, míg a fiatal színművész a színházpedagógia vonalon dolgozik majd a jövőben.

Átadásra kerültek a teátrum saját díjai is: a társulat szavazatai alapján az évad legjobb színésznője Sodró Eliza, legjobb színésze pedig Schneider Zoltán lett. A közönség elismerését Pál András nyerte el, a Kicsi-díjat pedig Gazsó György érdemelte ki a legjobb epizódszerepért. A legjobb háttérdolgozónak járó elismerést Mátyássy Péter, kellékes nyerte el.

Pál András, Sodró Eliza, Schneider Zoltán és Mátyássy Péter (Fotó: Hevesi-Szabó Lujza)

Kiemelt kép: Kováts Adél (Fotó: Hevesi-Szabó Lujza)