December 16-án mutatja a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház a Művész Stúdióban David Lindsay-Abaire (Jó emberek) Görbe tükrök című darabját, Kovács Lehel rendezésében.

David Lindsay-Abaire korai színdarabja kiválóan ötvözi az amerikai drámairodalom hagyományait az európai abszurd jeles képviselőinek hagyatékával. Véresen komolytalan krimi, amelyben minden, legyen az tárgy vagy ember, más alakot ölt, ahogyan főhősünk, Claire (Szabó Márta) egyre mélyebbre jut az énkeresés nyúlüregében. Bizony, ez is Lewis Carrol világa, ahol a képzelet megóv a valóságtól, és a tükrök megcsalják a fényt. A darab másik tartópillére a család. Annak minden hozadékával… Egy Tarantino által fényképezett családállítás, véresen és rengeteg humorral. Claire olyan nyugtalanító világban él, ahol az őrült komikum és a valóságos veszély szétválaszthatatlanul egybegabalyodik. Rendezőnek, színésznek egyaránt pazar lehetőség, igazi kihívás a darab, ahol valóban nincs kis szerep, nincs olyan alak, akinek ne lenne titka, motivációja, ne lenne olyan testi-lelki nyomora, amit ne mázsás súlyként cipelne végig a történeten, és ne akarná legalább egy kicsit agyoncsapni vele a másikat.

Az előadás korábban Tökéletlenek címmel a Centrál Színházban volt látható Szikszai Rémusz rendezésében, a mostani produkciót Kovács Lehel állítja színpadra. A további szerepekben Tóth Károly, Pregitzer Fruzsina, Horváth László Attila, István István, Kuthy Patrícia és Tar Dániel mutatkozik be. A díszletet Fekete Anna, a jelmezeket Szelei Mónika tervezi.

Kiemelt kép: Szelei Mónika jelmeztervei a Görbe tükrök című előadáshoz (Fotó: Móricz Zsigmond Színház)