Május 13-án mutatja be az idén fennállásának 50. évfordulóját ünneplő Stúdió K Színház A Mars messze van, de a Föld sincs közel című darabját.

A történet szereplőit mélységesen átjárja a talajvesztettség, a tehetetlenség, az elvágyódás és a melankólia. Óriási távlatokat képzelnek maguk elé, miközben egy négyzetméteren belül sem találják a helyüket. Nem kevesebbről álmodnak, minthogy nagyformátumú hősök lesznek, hírességek, véleményvezérek. Ezt ígéri nekik a MAGOR-program, ami egy ponton többé válik egy nemzeti űrprogramnál. Jövőt, identitást és sikert kínál a bejutóknak. Reménnyel tölti el a reménytelenség földjét. Másodpercek alatt kell dönteni: menni vagy maradni? Elmenni a semmibe, remélve, hogy ott majd mindent sokkal jobban fogunk csinálni. Vagy hagyni mindezt, és itthon maradni, zakót hordani, szavazni és lámpa boltba járni.

Az előadást Antal Bálint, a Freeszfe végzős hallgatója állítja színpadra, a darabot Bíró Bencével és Mikó Csabával közösen írták. A Stúdió K társulatához most először csatlakozik vendégművészként Kovács Lehel, mellette Lovas Dániel, Pallagi Melitta, Samudovszky Adrian és Spilák Lajos lép színpadra. A látvány Erős Hanna és Zatykó Bori, a videók Bartha Máté munkáját dicséri, a zenét Vranik Krisztián szerezte, az előadás fénytervezője Berta Ninett, dramaturgja Bíró Bence.

Kiemelt kép: Kovács Lehel (Fotó: rtl.hu)