Kovács D. Dániel állítja színpadra a Móricz Zsigmond Színház új darabját, a Rovarok élete című tudományos-fantasztikus groteszket, melyet január 13-án mutatnak be a Krúdy Kamaraszínpadon. Viktor Pelevin azonos című regényét Király Zsuzsa fordítása alapján Závada Péter adaptálta színpadra.

A darab egy krími üdülőhelyen játszódik, ahová egy amerikai ügynök azért érkezett, hogy az alkoholmérgezést kapott helyi lakosság véréből mintát vegyen, ahol egy apa a saját példájával teszi világossá a fia számára, mi az élet értelme, és ahol egy nő romantikus szerelemről álmodik, de sivár magány lesz a sorsa, egyetlen lánya is elhagyja. A színház Závada Péterrel már másodszor dolgozik együtt: a nagysikerű A balek című előadás után most ebben a szokatlan alapanyagban segít megtalálni azt a színházi formát, amellyel érvényesen mesélhetnek e fantasztikus-furcsa világról, miközben a nézők saját hétköznapjainkra és konfliktusaikra ismerhetnek a történetben.

Kovács D. Dániel a fiatal rendezőgeneráció egyik legtehetségesebb tagja, Junior Prima díjas alkotó. Többször dolgozott a budapesti Katona József Színházban, de rendezett a Vígszínházban és az Örkény Színházban is. Az előadásban olyan, a nyíregyházi közönség által ismerős színészek bukkannak fel, mint Illyés Ákos, Széles Zita, Szabó Márta, Kuthy Patrícia, Staub Viktória, Tóth Károly és Fridrik Noémi. Hozzájuk csatlakozik Martinkovics Máté, Géczi Zoltán és Tenki Dalma.

Kiemelt kép: A rovarok élete című előadás színlapja (Fotó: Móricz Zsigmond Színház)